Ospiciul de presă 2%

De-acum Asociaţia “Ospiciu de presă” există  şi în mod oficial. Adică, după ce bazele ei au fost puse în noiembrie 2012, am obţinut şi personalitate juridică în februarie 2013, iar zilele acestea ne-a fost atribuit şi codul de identificare fiscală. Deocamdată, principalul scop al asociaţiei este editarea publicaţiei online Sighişoara Freelance Reporter (adică Sighişoara Freelance Reporter este organul de presă a Asociaţiei “Ospiciul de presă” 🙂 ). Tot ce ne mai trebuie acum e un mic brânci de ajutor ca să ne umflăm oleacă muşchii prin mediul online şi, cine ştie?, poate chiar înainte cu puţin timp ca presa tipărită să sucombe total, să apucăm să scoatem Sighişoara Freelance Reporter şi pe print… Dar asta mai încolo, mult mai încolo…

Până una- alta, aşa cum spuneam, fiind o asociaţie non-profit am putea obţine ceva finanţare, pentru început, şi cu ajutorul vostru, a celor care ne cunoaşteţi şi/sau ne citiţi. Este vorba de direcţionarea procentului de 2% din impozitul pe venit către asociaţia noastră. Tot ce trebuie să faceţi este să descărcaţi, să tipăriţi, să completaţi şi să semnaţi formularul din link-ul de mai jos şi să-l depuneţi la sediul Administraţiei financiare Sighişoara (sau oraşului în care locuiţi, dacă avem cumva fani şi prin alte localităţi). Această… cum să-i zic… rugăminte nu se adresează contribuabililor care deobicei direcţionează cei 2% susţinerii unor cauze mult mai nobile ca a noastră (gen SMURD, lupta împotriva bolilor cronice, împotriva violenţei, protecţia mediului etc.), ci a celor care până cum nu au direcţionat niciodată acel procent din diverse motive, inclusiv din lipsă de timp… Pentru cine doreşte, ne oferim noi să completăm formularul cu datele solicitate, ne mai trebuie doar semnătura contribuabilului. Datele ne pot fi transmise telefonic (vedeţi numerele la secţiunea Contact), iar după completare vom stabili o întâlnire cu contribuabilul pentru semnătură. Data limită de depunere a formularelor la circa financiară este de 25 mai.

Iată şi formularele în format electronic PDF editabil:

Formularul 230 pentru veniturile realizate din salarii

Formularul 200 pentru venituri realizate din alte surse

Completarea formularului se poate face şi de mână înscriind următoarele date:

  • Numele: nume, inițiala tatălui, prenume
  • Adresa: se înscrie adresa domiciliului fiscal
  • Cod numeric personal: se înscrie codul numeric personal din actul de identitate al contribuabilului.
  • Susținerea unei entități nonprofit/unități de cult — căsuța se bifează de către contribuabilii care solicită virarea unei sume de până la 2% din impozitul anual pentru susținerea unei entități nonprofit.
  • Suma — nu se completează, organul fiscal va calcula și va vira suma admisă, conform legii.
  • Denumire entitate nonprofit/unitate de cult — se înscrie de către contribuabil denumirea completă a entității nonprofit (în cazul de faţă Asociaţia “Ospiciul de presă”).
  • Codul de identificare fiscală al entității nonprofit — codul de identificare fiscală al ONG-ului pentru care se solicită virarea sumei (în cazul de faţă 31411588).
  • Cont bancar (IBAN) — se completează codul IBAN al contului bancar al entității nonprofit (în cazul de faţă RO51BTRLRONCRT00H3751501).

Vă mulţumim!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes