Finanţare obţinută de Fundaţia ADEPT pentru încă 15 kilometri de traseu pentru biciclete

trsee-bicicleteMiile de voturi obţinute de proiectul Fundaţiei ADEPT Transilvania, “Discover Târnava Mare by Bike”, i-au adus acestuia finanţarea necesară pentru amenajarea a încă 15 kilometri de traseu pentru biciclete destinate ciclo-turiştilor, amatori de plimbări prin natură. Acest traseu va face legătura între satele Criţ – Buneşti şi Mesendorf  – Viscri din judeţul Braşov, după ce în 2011 ADEPT a testat cu succes acest tip de traseu construind primii 8 kilometri între satele Criţ şi Meșendorf. Traseul, primul de acest gen din ţară, poate fi folosit în orice condiţii meteo datorită pietrişului folosit pentru amenajarea acestuia. ADEPT intenţionează să amenajeze în total 80 de kilometri de trasee pentru biciclete în toată regiunea Târnava Mare.

Competiţia pentru finanţarea proiectelor de acest fel a fost organizată de European Outdoor Conservation Association (EOCA). Fundaţia ADEPT a reuşit să mobilizeze în sprijinul proietului său un număr impresionant de suporteri, obţinând peste 10.000 (43%) din totalul voturilor, printr-o campanie desfăşurată mai ales prin intermediul reţelei sociale Facebook, astfel că proeictul “Discover Târnava Mare by Bike” a obţinut locul întâi la secţiunea “Outdoor” a competiţiei, deci şi finanţarea necesară pentru amenajarea traseului.

Potrivit comunicatului de presă redactat cu această ocazie, EOCA este una dintre cele mai mari asociaţii de firme producătoare de echipamente
sportive şi outdoor din lume şi organizează anual un concurs pentru finanţarea proiectelor inovatoare în domeniul conservării naturii. Competiţia are mai multe etape: în prima fază, proiectele sunt alese şi recomandate de membrii asociaţiei, apoi intră într-un concurs online, în care publicul este rugat să voteze pentru proiectul preferat. Proiectul Fundaţiei ADEPT este cofinanțat de catre Fundatia Orange România și a fost sprijinit de Vaude, companie producatoare de echipament montan. Acest proiect prevede construirea unei rețele de trasee de bicicletă. Reţeaua deja existentă atrage anual mii de vizitatori şi aduce venituri suplimentare pentru sute de fermieri, mici producători şi operatori de turism din Târnava Mare, sprijind dezvoltarea durabilă a zonei.

Adrian Diţă

Vezi aici Comunicatul de presă al ADEPT cu privire la competiţia EOCA

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Finanţare obţinută de Fundaţia ADEPT pentru încă 15 kilometri de traseu pentru biciclete”

  1. […] Miile de voturi obţinute de proiectul Fundaţiei ADEPT Transilvania, “Discover Târnava Mare by Bike”, i-au adus acestuia finanţarea necesară pentru amenajarea a încă 15 kilometri de traseu pentru biciclete destinate ciclo-turiştilor, amatori de plimbări prin natură. Acest traseu va face legătura între satele Criţ – Buneşti şi Mesendorf  – Viscri din judeţul Braşov, după ce în 2011 ADEPTContinuare… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes