Secretul banilor UE: asocierea şi reducerea birocraţiei

logo zi-de-ziAproximativ 50 de reprezentanţi ai autorităţilor locale au participat în cursul zilei de azi în sala de conferinţe a Domeniului „Dracula” din Daneş, la lucrările conferinţei judeţene cu tema „Dezvoltarea infrastructurii şi serviciilor publice cu fonduri europene pentru comunităţile locale şi structurile asociative microregionale”, studiu aplicat pe proiectele asociative ale microregiunilor Vatra Saşilor şi Podişul Târnavelor. Concluziile celor prezenţi au fost aproape unanime: pe de o parte necesitatea constituirii unor forme de asociere între unităţi administrativ – teritoriale, producători şi fermieri şi pe de altă parte nevoia acută de reducere a birocraţiei în perspectiva depunerii de proiecte pentru atragerea de finanţări europene în perioada 2014-2020.

Akos Mora, lobby pentru încurajarea producătorilor

Evenimentul a avut loc la iniţiativa senatorului Akos Mora care într-una din intervenţiile sale a făcut apel către primari să încurajeze realizarea de cât mai multe asocieri în domeniul agriculturii, astfel încât fermierii români să poată concura în faţa fermierilor din Uniunea Europeană. „Le-am spus şi miniştrilor, că un pachet legislativ este egal cu zero dacă el nu are în spate un efort susţinut de încurajare. Zi de zi pierdem teren în competiţia cu aceste produse (agricole – n.r.), pentru că ei (europenii – n.r.) produc mult mai ieftin decât noi şi aici primarii au un rol foarte important, şi anume de a încuraja producătorii din zonă”, a afirmat Akos Mora. „Avem produse bune, necontaminate, care nu sunt modificate genetic, suficient de sănătoase şi bune, dar nu ştim să ni le valorificăm, de exemplu perioada de expunere a legumelor e foarte scurtă, dacă nu am vândut legumele în perioada aceea foarte scurtă după cules, nu mai avem ce face cu ele, de aceea e important să realizăm centre de colectare zonale a legumelor”, a adăugat senatorul. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Reţetarul banilor UE, adus în Vatra Saşilor şi Podişul Târnavelor (Zi de zi)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Secretul banilor UE: asocierea şi reducerea birocraţiei”

  1. […] Aproximativ 50 de reprezentanţi ai autorităţilor locale au participat în cursul zilei de azi în sala de conferinţe a Domeniului „Dracula” din Daneş, la lucrările conferinţei judeţene cu tema „Dezvoltarea infrastructurii şi serviciilor publice cu fonduri europene pentru comunităţile locale şi structurile asociative microregionale”, studiu aplicat pe proiectele asociative ale microregiunilor Vatra Saşilor şi PodişulCiteste articolul complet […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes