Desfăşurare masivă de forţe la simularea de accident din gara Sighişoara (Galerie foto)

DSCN0114 În jur de 70 de membrii ai echipelor de intervenţie ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de urgentă “Horia” Mureş, dar şi poliţişti, jandarmi şi militari au luat parte la un amplu exerciţiu de intervenţie la un accident chimic soldat cu victime multiple în zona gării CFR din Sighişoara joi, 28 martie. Scenariul de lucru a fost un accident feroviar în urma căruia un tren a deraiat şi s-a rasturnat peste o cisternă cu amoniac din care a început să se scurgă substanţa chimică periculoasă. Accidentul s-a soldat cu cel puţin 25 de răniţi, victimele prezentând atât leziuni şi traumatisme, cât şi intoxicaţii cu substanţe chimice. Fiind vorba de un accident chimic ce poate avea repercusiuni grave, au fost mobilizate toate structurile de intervenţie din cadrul ISU Mureş, precum şi toată tehnica din dotare necesară unui astfel de eveniment, testându-se astfel capacitatea şi timpul de răspuns la acest gen de intervenţie şi punându-se accent pe salvarea victimelor, dar şi pe protejarea salvatorilor având în vedere că în numeroase astfel de accidente sau intervenţii, mulţi salvatori au devenit ei înşişi victime în timp ce îşi făceau datoria.

Cu această ocazie a fost etalată şi testată şi tehnica din dotarea ISU “Horia” Mureş. Este vorba în primul rând de Punctul Mobil de Comandă, dotată cu tehnică de telecomunicaţii de ultimă generaţie ce poate face faţă tuturor situaţilor de intervenţie, de unde se poate coordona în cel mai eficient mod toate acţiunile echipajelor aflate în misiune şi care la nevoie poate prelua chiar atribuţiile dispeceratului integrat 112 dacă acesta se va găsi la un moment dat în imposibilitate de a mai acţiona. Acest Punct Mobil de Comandă este singurul funcţional în România şi printre cele mai moderne din Europa. De asemenea, ISU Mureş a mai mobilizat la acţiunea din Sighişoara şi un post medicat avansat, adică un spital de campanie, cu 50 de locuri din care trei pentru terapie intensivă şi reanimare în teren, spital ce poate fi montat şi deveni funcţional în doar 15 minute.

Adrian Diţă

Iată mai jos o galerie foto cu simularea ce a avut loc joi, 28 martie la Sighişoara. (Notă: Din cauza unor erori de setare, pe fotografii apare data de 27 martie, în loc de 28 martie)

Sursa foto: Freelancer afiliat

Articole pe aceeaşi temă (material video):

Simulare la Sighisoara (Antena 1 Tîrgu Mureş)

Vedeţi mai jos şi un material video despre Punctul Mobil de Comandă al ISU “Horea” Mureş

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Desfăşurare masivă de forţe la simularea de accident din gara Sighişoara (Galerie foto)”

  1. […] Desfăşurare masivă de forţe la simularea de accident din gara Sighişoara – Galerie foto (Sighişoara Freelance Reporter – martie 2013) […]

  2. […] În jur de 70 de membrii ai echipelor de intervenţie ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de urgentă “Horia” Mureş, dar şi poliţişti, jandarmi şi militari au luat parte la un amplu exerciţiu de intervenţie la un accident chimic soldat cu victime multiple în zona gării CFR din Sighişoara joi, 28 martie. Scenariul de lucru aCiteste articolul complet […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes