2,5 milioane euro – fonduri disponibile pentru zona Dealurile Târnavelor

biserica-si-cetate-SaschizFermierii din opt comune din zona Târnavei Mari vor avea posibilitatea să acceseze în acest an fonduri europene în valoare de 2,5 milioane euro pentru proiecte privind modernizarea exploataţiilor agricole şi forestiere, înfiinţarea grupurilor de producători, crearea de microîntreprinderi, dezvoltarea turismului, etc. Finanţările pe bază de proiecte vor putea fi obţinute prin intermediul Grupului de Acţiune Locală “Dealurile Târnavelor”care se substituie, ca un organism descentralizat, instituţiilor care acordă finanţări din fonduri europene pentru proiectele depuse de comunele din regiunea Dealurile Târnavelor, se precizează în comunicatul de presă transmis de către GAL “Dealurile Târnavelor”. Sesiunile de depunere de proiecte vor fi organizate pe tot parcursul anului 2013, iar obiectivul este  absorbția tuturor  fondurilor puse la dispoziţia GAL “Dealurile Târnavelor” de către Uniunea Europeană. Calendarul estimativ al sesiunilor de depunere de proiecte este publicat pe site-ul www.tarnava-mare.ro (sau click aici). Proiectele trebuie să respecte criteriile de conformitate și eligibilitate din Ghidurile Solicitantului aferente fiecărei măsuri, disponibile pe www.apdrp.ro  Criteriile de selecţie şi punctajele aferente acestora sunt  cuprinse în Apelurile de selecţie ce vor fi postate pe www.tarnava-mare.ro cu cel putin 30 de zile înaintea termenului limită de depunere a proiectelor, împreună cu Procedura de evaluare și selecţie a proiectelor ce va fi aplicată de către GAL.

Pentru a aduce la cunoştinţa tuturor celor interesaţi existenţa acestor fonduri, GAL “Dealuri Târnavelor” va organiza întruniri publice în toate comunele membre după următorul program: Biertan – 15 aprilie, Laslea – 16 aprilie, Daneș – 17 aprilie, Nadeş – 18 aprilie, Apold – 22 aprilie, Albeşti – 23 aprilie, Vînători – 24 aprilie, Saschiz – 25 aprilie. La aceste întruniri vor fi invitați consultanți și experți în depunerea de proiecte pe măsuri din PNDR.

Asociația Grupul de Acțiune Locală “Dealurile Târnavelor” a fost autorizată de  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Decizia cu nr. 62196/03.12.2012 pentru a  implementa Strategia de Dezvoltare Locală a GAL Dealurile Târnavelor, cu finanțare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) Axa IV- LEADER.

Adrian Diţă

Vezi aici şi Comunicatul de presă – Implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală a GAL “Dealurile Târnavelor” (25 martie 2013)

Both comments and pings are currently closed.

3 Responses to “2,5 milioane euro – fonduri disponibile pentru zona Dealurile Târnavelor”

  1. […] 2,5 milioane euro – fonduri disponibile pentru zona Dealurile Târnavelor (Sighişoara Freelance Reporter – martie 2013) […]

  2. […] 2,5 milioane euro – fonduri disponibile pentru zona Dealurile Târnavelor […]

  3. […] Calendar_estimativ_final Fermierii din opt comune din zona Târnavei Mari vor avea posibilitatea să acceseze în acest an fonduri europene în valoare de 2,5 milioane euro pentru proiecte privind modernizarea exploataţiilor agricole şi forestiere, înfiinţarea grupurilor de producători, crearea de microîntreprinderi, dezvoltarea turismului, etc. Finanţările pe bază de proiecte vor putea fi obţinute prin intermediul Grupului deCiteste articolul complet […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes