Sute de situaţii de urgenţă la Sighişoara în ultimii 20 de ani

radioson-300x115Peste 320 de evenimente situaţii de urgenţă s-au înregistrat la nivelul Sighişoarei din 1990 până în 2012. Asta rezultă din bilanţul Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă Sighişoara prezentat miercuri, 6 martie, de către inspector Aurelian Bădulescu în cadrul unui simpozion ce a marcat 80 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România. Potrivit bilanţului, majoritatea situaţiilor de urgenţă au fost alunecări de teren, dar şi inundaţii, căderi de arbori, incendii, descoperire de muniţie, fiind semnalat chiar şi un accident chimic pe raza Sighişoarei. Cea mai mare problemă la Sighişoara considerată situaţie de urgenţă o reprezintă alunecările de teren. “Nu exista versant, din cei patru ai municipiului, care să nu aibă probleme, alunecări de teren datorita proastei drenări”, a declarat inspector Aurelian Badulescu citat de RadioSon. Cea mai gravă situaţie, care se află şi acum în atenţia autorităţilor, o reprezintă alunecarea de teren a malului stâng al pârâului Şaeş, aici existând pericol de alunecare a unui versant şi inundare a cartierului Ana Ipătescu prin obturarea cursului de apă.

În acelaşi context, colonelul Dorin Oltean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” Mureş, a declarat că i-a solicitat primarului Sighişoarei să facă demersurile necesare şi să asigure finanţarea pentru nevoile Serviciului de Protecţie Civilă a oraşului. S-a propus şi înfiinţarea unui serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă la nivelul Sighişoarei, dar şi achiziţionarea unor sirene noi întrucât sistemul de alarmare al oraşului este învechit.  Colonelul Dorin Oltean a ridicat şi problema pregătirii populaţiei pentru a şti cum să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi cea a blocării căilor de acces în Cetate.

Comitetul Local Sighişoara pentru Situaţii de Urgenţă a organizat miercuri, 6 martie, un simpozion cu tema „ Ziua Protecţiei Civile”, eveniment ce marchează 80 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România a cărei act de naştere a fost un Decret Regal semnat de Regele Carol al II-lea la 28 februarie 1933. Simpozionul a avut loc în Sala de festivităţi a Primăriei Sighişoara şi în cadrul acestuia au fost date publicităţii o comunicare privind activitatea de Protecţie civilă în Sighişoara, prezentată de Aurelian Bădulescu, inspector Protecţie civilă, o comunicare privind colaborarea dintre municipiul Sighişoara şi I.S.U. Horea Mureş prezentată de inspector şef I.S.U. „Horea”, col. dr. Ing. Dorin Oltean, precum şi înmânarea de către primarul Sighişoarei, Ioan Dorin Dăneşan, a unor diplome de merit şi plachete aniversare celor care au contribuit de-a lungul anilor la buna desfăşurare a activităţii din domeniul Protecţiei civile.

Referinţe:

Sighişorenii care se tem de ploaie (4 iulie 2010 – Jurnalul Sighişoara Reporter)

Pericol pe “Groape” (12 iulie 2010 – Jurnalul Sighişoara Reporter)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Sute de situaţii de urgenţă la Sighişoara în ultimii 20 de ani”

  1. […] Sute de situaţii de urgenţă la Sighişoara în ultimii 20 de ani (RadioSon) […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes