Asociaţia “Sighişoara Durabilă” impută unui fost consilier PSD intervenţii neautorizate la un imobil din centrul Sighişoarei

Lucrările de reamenajare şi construcţie la o pensiune din centrul istoric al Sighişoarei au intrat în vizorul Asociaţiei “Sighişoara Durabilă”, care susţine că aceste lucrări se desfăşoară fără autorizaţii, deci ilegal. Prin urmare a sesizat organele competente (Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş, Poliţia, Primăria Sighişoara, Parchetul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii)  pentru a lua măsurile ce se impun. Pensiunea aparţine fostului consilier local, Adrian Popa.  HotNews dedică un amplu material acestei situaţii:

Cum a ridicat un fost consilier PSD, fără autorizaţie, o casă în sit-ul UNESCO Sighişoara fără să fie “deranjat” de autorităţi şi cum este distrusă sistematic această comoară a României

logo hotnewsDe mai bine de o luna, pe strada 1 Decembrie 1918 din Sighisoara, chiar la baza cetatii medievale, un fost consilier local PSD, ridica fara autorizatie o pensiune. Desi zona in care se construieste face parte din sit-ul UNESCO, unde patrimoniul trebuie pastrat cu sfintenie,  iar constructia noua se proiecteaza pe celebrul Turn cu ceas, autoritatile nu au luat nicio masura pentru oprirea lucrarilor, in ciuda sesizarilor venite din partea societatii civile. Reprezentantii asociatiei Sighisoara Durabila spun ca acesta nu este singurul caz in care s-a lucrat ilegal, cetatea medievala fiind maltratata in mod repetat, prin zeci de interventii.

Lucrarile la pensiunea de pe str. 1 Decembrie 1918 au inceput la jumatatea lunii ianuarie, cand muncitorii au demolat acoperisul unei case vechi de cateva sute de ani pentru a etaja si mansarda constructia.

Asociatia Sighisoara Durabila, un ONG local care se ocupa cu protectia patrimoniului, a sesizat Directia Judeteana pentru Cultura Mures. La sfarsitul lunii ianuarie, Directia de Cultura Mures a facut un control la santier si a descoperit ca lucrarile se realizeaza fara autorizatie, dupa care a sesizat Primaria si Politia din Sighisoara, potrivit unui raspuns trimis de institutie catre Asociatia Sighisoara Durabila. Suntem la inceputul lunii martie, iar constructia este aproape gata. Intrebate de ce nu au facut nimic pentru a opri lucrarile, autoritatile spun ca inca cerceteaza, iar “colaborarea intre institutii a fost foarte buna”.

In spatele constructiei ridicate fara autorizatie, in Piata Herman Oberth 8 se afla o alta cladire pe care proprietarul o consolideaza, extinde si mansardeaza, cele doua cladiri urmand a deveni una singura. Potrivit Directiei de Cultura Mures, nici aceste lucrari nu respecta in totalitate autorizatia de construire, iar institutia a dispus refacerea lor in conformitate cu autorizatia. Nici aici nu s-a luat nicio masura. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes