Scandal înaintea premierei filmului “Condamnat la viaţă”: Gerard Depardieu şi regizorul Bogdan Dreyer acuză producătorii că au schimbat finalul filmului

Efectul acestui scandal ar putea fi blocarea lansării filmului la data de 15 martie, când a fost programată, transmite Digi24… Producţia “Condamnat la viaţă”, ce-l are în rolul principal pe Gerard Depardieu, a fost filmată la Sighişoara şi Saschiz în toamna anului 2011.

Revolta lui G. Depardieu, protagonist într-un film românesc: „Nu-mi place să fiu dus de nas!”

logo-digi24Celebrul actor francez Gerard Depardieu și regizorul Bogdan Dreyer și-au făcut azi publică indignarea privind schimbarea finalului unui film în care are rolul principal, „Condamnat la viață”, de către producătorul acestuia. Actorul francez a transmis o scrisoare deschisă în care subliniază că nu-și dă acceptul ca filmul să fie prezentat în altă forma decât în cea originală.

Filmul „Condamnat la viață”, cu Gerard Depardieu și Harvey Keitel în rolurile principale, ar urma să aibă premiera săptămâna viitoare, pe 15 martie, așa cum au anunțat producătorii români, de la Family Film.

Aceștia sunt însă contestați de actorul francez și regizorul Bogdan Dreyer, pe motiv că au schimbat finalul peliculei. Actorul francez, care spune că deține înpreună cu Dreyer drepturile de autor pentru ecranizarea nuvelei lui Titus Popovici, „Moartea lui Ipu”, a transmis printr-o scrisoare deschisă, că nu permite prezentarea producţiei în această nouă formă.

„Sunt regizorul filmului „Condamnat la viață”, film care are la bază nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici”. În rolul principal joacă Gerard Depardieu, scenariul este scris de A. Salamanian și Bogdan Dreyer. Vreau să vă aduc la cunoștință următorul fapt: Producătorul filmului nu deține drepturile de autor pentru scenariu și nu respectă acordul contractual semnat cu regizorul vizavi de forma finală în care poate fi prezentată opera cinematografică. Așadar lansarea filmului într-o variantă remontată de producător și cu un final schimbat nu este aprobată de autori”, a transmis Bogdan Dreyer.

Mai mult, regizorul a anunțat că a făcut demersuri judiciare de blocare a lansarii filmului, în urma cărora urmăreşte ca linia artistică a filmului să respecte scenariul pentru care încă deține drepturile de autor. (citeşte articolul complet)

Referinţe: În curând în cinematografe: “Condamnat la viaţă”, cu Gerard Depardieu – filmat la Sighişoara şi Saschiz

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes