“În atenţia noastră trebuie să rămână omul”

radioson-300x115În aceste zile se desfăşoară în sala de conferinţe a Hotelului Cavaler din Sighişoara seminarul “Biserica şi societatea. Fundamentele creştine ale activităţii medicale”, în organizarea Fundaţiei Konrad Adenauer, a Fundaţiei Creştin-Democrate, Asociaţiei Medical-Crestine “Lukas Spital” Laslea şi Filantropiei Ortodoxe Sighişoara. Deschiderea oficială a seminarului a avut loc în 20 februarie la ora 16.00 în prezenţa reprezentanţilor celor două fundaţii, a preoţilor diferitelor confesiuni din Sighişoara, dar şi a reprezentanţilor principalelor organisme creştine de întrajutorare : Filantropia, Diaconia şi Caritas.
“În lume, pentru multe guverne, oamenii bolnavi, cu handicap sunt o povară. Sperăm ca acest seminar de la Sighişoara să reprezinte o rază de speranţă pentru aceste persoane şi ce-a de-a 5-a conferinţă ce se desfăşoară la Sighişoara să aducă şi roadele a ceea ce s-a semănat pe parcursul a 5 ani”, a subliniat în deschiderea evenimentului, dr. Petru Oprean, director al Spitalului Lukas din Laslea.
Prezent la eveniment, dl. Sven Ioachim Irmer, director al Fundaţiei Konrad Adenauer s-a arătat încântat de tema dezbătută în cadrul seminarului precizând că în centrul preocupărilor de zi cu zi trebuie să rămână omul.

Seminarul de anul acesta îşi propune să răspundă la întrebarea dacă bisericile reprezintă un furnizor de servicii sociale şi medicale ca oricare altul, caz în care se impune egalitatea de tratament, sau unul cu statut special, situaţie în care este nevoie de un statut privilegiat. Concluziile seminarului urmează a fi prezentate vineri, 22 februarie, în ultima zi a evenimentului.

Articole pe aceeaşi temă: Simpozionul „Biserica şi societatea. Fundamentele creştine ale activităţii medicale” (SighişoaraOnline via Jurnalul Sighişoara Reporter)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes