Subiectele zilei în presa centrală (recomandările noastre)

Un parlamentar are alocaţi 110 lei pentru meniul zilnic. Un copil orfan, doar 2 lei

logo-digi24Ce se poate mânca de 2 lei pe zi? Atât este rația de hrană pentru un copil orfan sau abandonat aflat în grija statului, în centrele de plasament din județul Vaslui. Prin comparaţie, meniul unui parlamentar ajunge la 110 lei pe zi. Bucătăresele din Vaslui au misiunea dificilă de a gândi și pregăti două feluri de mâncare care să coste doar 2 lei. Cu acești bani poți cumpăra un pachet de biscuiți. Vorbim totuși despre copii, care trebuie să mănânce de cel puțin trei ori pe zi și să primească 2.400 de calorii în cazul celor de până la 4 ani și 3.400 de calorii dacă vorbim despre adolescenți. Alocația pentru hrană nu a mai crescut de opt ani. Fondurile pentru copiii instituționalizați sunt alocate de Consiliul Județean Vaslui, care a ignorat desele cereri făcute de seful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. De fiecare dată explicaţia seacă a fost – “nu sunt bani”! Grav este că, de jumătate de an, asistenții maternali nu primesc nici măcar aceste fonduri ridicol de mici. (citeşte articolul complet)

Increderea in Biserica Ortodoxa Romana este la cel mai scazut nivel din ultimii 4 ani – Sondaj CCSB / Purtatorul de cuvant al Patriarhiei: Sondarea noastra se face in biserici, iar bisericile sunt pline

logo hotnewsIncrederea in Biserica Ortodoxa Romana a atins in februarie 2013 cel mai scazut nivel din ultimii patru ani. Cel mai recent sondaj realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) arata ca 66% dintre respondenti au “foarte multa” si “destul de multa” incredere in biserica, fiind pentru prima data cand indicatorul scade sub 70%. “A fost acum un subiect destul de vizibil cu alocarea bugetara si probabil ca si asta a avut un efect”, a declarat pentru HotNews.ro Mirel Palada, directorul CCSB. Acesta a precizat insa ca o posibila explicatie tine si de “o schimbare generationala”, “de un efect de laicizare care, din experienta altor state, stim ca s-a intamplat odata cu modernizarea si care este destul de probabil sa se intample si in Romania”. Datele fac parte din sondajul SocioPol al CCSB care a avut loc in perioada 7-12 februarie 2013, pe un esantion de 1.004 persoane. Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, iar eroarea maxima de esantionare, la un nivel de incredere de 95%, este de +/- 3.1%. (citeşte articolul complet)

Organizații de mediu: Noul Cod Silvic condamnă pădurile şi legalizează defrişarea

logo-digi24Noul cod silvic condamnă la moarte pădurile din România şi umflă buzunarele firmelor care exploatează lemnul. E semnalul de alarmă pe care-l trag organizaţiile de mediu, cu speranţa că ar putea să oprească adoptarea legii. De cealaltă parte, parlamentarii care au iniţiat proiectul spun că pădurea nu poate fi privită doar ca plămânul verde pe care trebuie să îl protejăm, ci şi ca o sursă de venit. Principala modificare este cea care anulează dreptul ocoalelor silvice să stabilească numărul de copaci care sunt tăiaţi. Cu alte cuvinte, defrişările vor fi la liber şi nu mai poate fi ţinută evidenţa suprafeţelor verzi care dispar. Mai mult, noul Cod Silvic ar da dreptul primăriilor să transforme bucăţi de pădure în teren intravilan. Iar pe aceste zone se pot da aprobări pentru construcţii. „Modificările din Codul Silvic sunt de mare fineţe. Se vede că oamenii s-au gândit foarte mult cum să nu fie foarte la vedere, să nu înţeleagă un om normal ce se întâmplă acolo”, a declarat Magor Csibi, director de programe World Wide Fund For Nature România. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes