In memoriam Sorina Bota

O veste teribilă a zguduit duminică dimineaţa presa mureşeană. Jurnalista Sorina Bota a trecut în nefiinţă în urma unui accident auto. Redacţia Sighişoara Freelance Reporter transmite condoleanţe familiei sale, prietenilor şi colegilor săi din presă. Odihnească-se în pace!

Cel mai premiat jurnalist mureşean a plecat

logo-punctulLa sfârșitul săptămânii trecute a avut loc un accident de maşină pe raza comunei Ernei din județul Mureș, în urma căruia şi-a pierdut viaţa Sorina Bota – unul dintre cele mai cunoscute nume ale presei mureşene a ultimilor ani, de trei ori premiată a Clubului Român de Presă. Maşina în care se afla Sorina Bota a intrat în capul de pod din zona Selgros, pe porţiunea pe care se lucrează la carosabil. Se pare că imediat după accident Sorina Bota era conştientă şi a vorbit cu echipajul de descarcerare. Şoferul, un cetăţean italian, a coborât singur din maşină şi a fost transportat şi el de urgenţă la Spitalul Judeţean, fiind într-o stare gravă. Decesul jurnalistei Sorina Bota a intervenit în cursul nopţii în spital. Cunoscută pentru activitatea ei intensă în toate domeniile media, Sorina Bota s-a impus ca un jurnalist echilibrat şi prodigios la cotidianul 24 Ore Mureșene, la Știi TV, la Radio Tîrgu-Mureş, săptămânalul Punctul, compania Reea, Realitatea TV Tîrgu-Mureș, fiind laureată a premiului pentru jurnalism „Dumitru Tinu”. În plus, în ultima vreme Sorina Bota era cunoscută și ca iniţiatoarea proiectului Poveştile Oraşului, precum și pentru coordonarea seriei de docufiction „Poveşti din Transilvania”, al cărei prim film a fost premiat la Simfest 2009. În acest an, Sorina urma să publice ,,Poveștile orașului Brașov”, carte la care începuse a lucra de ceva vreme. O parte din povești sunt deja realizate, iar Sorina era foarte entuziasmată de ceea ce urma să publice. Pe această cale, redacția săptămânalului Punctul transmite întreaga sa compasiune familiei greu încercate. Dumnezeu să o odihnească în pace! (citeşte articolul complet)

Sorin Bota – povestea unei vieţi

logo zi-de-ziSunt ore bune fără Sorina. Ore care, în trecerea lor lentă după aflarea tulburătoarei veşti, ne fac să ne întrebăm, tot mai des, obsesiv poate, “de ce?”. www.zi-de-zi.ro vă prezintă un portret video al Sorinei Bota. Era iarna lui 2009 şi Sorina a fost inclusă între cele zece „mândrii” ale Târgu-Mureşului, în proiectul Realitatea TV Târgu-Mureş, care anticipa Ziua Naţională. Sunt trei minute, care o prezintă pe Sorina prin vocea foştilor ei colegi de la televiziunea mureşeană, dar şi prin propriile-i cuvinte, aşa cum se vedea ea. O regăsim modestă, implicată, vie. Aşa cum va rămâne… (citeşte articolul complet)

Nu credeam să învăţ a muri vreodată…

logo zi-de-ziJurnalista Sorina Bota ne-a părăsit astă noapte. Un cumplit accident rutier, petrecut în comuna Ernei, a pus capăt, mult prea repede și nedrept, unei vieți trăită cu pasiune și devotament față de familie, profesie și prieteni. Redacția zi-de-zi.ro transmite condoleanțe familei Sorinei. Ne vom aminti de ea mereu, începând de acum…Sorina ne-a acordat recent un interviu despre poveștile pe care le-a lăsat în urmă, fără a se gândi la ce-i rezervă viitorul. Vi-l reamintim în rândurile care urmează…

Sorina Bota, jurnalistă la Radio Târgu Mureş, împreună cu Radu Bălaş, ajutaţi de ilustratoarea Melinda Radui, au dus mai departe proiectul „Poveştile oraşului”, trecând cu el din „lumea oamenilor mari” şi în cea a copiilor, mai exact a copiilor între 6 şi 9 ani, cărora li se adresează cartea „Povestea oraşului spusă de Mihăiţă”, care face parte din ciclul „Istorie în tenişi”. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes