Expoziţia Zonală de Păsări de Curte şi Animale Mici în Rasă Pură – Sighişoara 1-3 februarie 2013 (Galerie foto)

DSC00022Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Sighişoara a organizat în perioada 1-3 februarie tradiţionala expoziţie zonală de păsări de curte şi animale mici în rasă pură, expoziţie la care 21 din cei 25 de membri ai asociaţiei au avut expuse exemplare de păsări. Au fost expuse păsări de curte de diferite rase şi varietăţi; porumbei ornamentali, păsări exotice şi un mini-stand de iepuri. Ca în fiecare an, expoziţia s-a bucurat de interesul publicului sighişorean, peste 300 de vizitatori fiind înregistraţi în fiecare zi a expoziţiei. Mihai Ţânţăreanu (foto), preşedintele asociaţiei, a arătat că în sezonul de expoziţii noiembrie 2012 – februarie 2012 crescătorii sighişoreni au participat la trei expoziţii de profil: expoziţia zonală de la Braşov (9 – 11 noiembrie 2012), expoziţia europeană de la Leipzig (8 – 10 decembrie 2012), expoziţia naţională de la Craiova (11 – 13 ianuarie 2013). “La expoziţia naţională din Craiova am participat cu 72 de exemplare şi am obţinut 11 titluri de campioni naţionali ceea ce ne-a adus în final locul III pe ţară la păsări de curte de rasă”, a mai spus Mihai Ţânţăreanu.

Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Sighişoara este atestată ca cea mai veche asociaţie de profil din ţară fiind înfiinţată în 1896, anul acesta urmând să împlinească 117 ani de la înfiinţare. De-a lungul timpului crescătorii de păsări de curte sighişoreni reuniţi în această asociaţie au avut numeroase satisfacţii datorită pasiunii lor, însă n-au fost feriţi de necazuri în perioadele cenuşii ale istoriei (cele două războaie mondiale sau perioada “comunismului timpuriu”, de după 1945). Un istoric complet al asociaţiei îl puteţi vedea aici sau cu un click pe link-ul de la finalul articolului. Demn de remarcat din acest istoric este participarea asociaţiei sighişorene la o expoziţie internaţională din Austria în 1978. “Bucurându-se de prestigiu la nivelul ţării, Asociaţia Sighişoara a fost desemnată în anul 1978 să reprezinte ţara la expoziţia internaţională organizată la Wels în Austria. Onoarea ce ni s-a făcut a fost receptată ca atare, păsările ce urmau să fie prezentate în Austria fiind selecţionate cu pricepere şi competenţă de către specialistul nostru, d-nul Moldovan Gheorghe I., ajutat de un inimos coleg, d-nul Fritsch Josef. Standul românesc prezentat de Asociaţia Sighişoara cuprinzând 64 de exemplare de diferite rase şi varietăţi, s-a bucurat de aprecierea comisiei de arbitraj obţinând 6 medalii de aur, 7 de argint şi Marele Premiu European”, se arată în istoricul asociaţiei.

Vedeţi mai jos o galerie foto cu câteva dintre păsările şi animalele prezentate la expoziţia Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Sighişoară.

Citiţi şi Istoricul Asociaţiei Crescătorilor din Sighişoara

Vedeţi şi Galeria foto de la Expoziţia naţională găzduită de Sighişoara în februarie 2012

Foto&text: Adrian Diţă

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Expoziţia Zonală de Păsări de Curte şi Animale Mici în Rasă Pură – Sighişoara 1-3 februarie 2013 (Galerie foto)”

  1. […] Expoziţia Zonală de Păsări de Curte şi Animale Mici în Rasă Pură – Sighişoara 1-3 februar… […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes