Subiectele zilei în presa centrală (recomandările noastre)

Cruzimea a devenit politica de stat: Guvernul refuza rezolvarea crizei citostaticelor

logo hotnewsCruzime nu e deloc un cuvant prea tare pentru ce se intampla. Caci cruzime e sa profiti de slabiciunea unor oameni aflati intre viata si moarte, uitandu-ti promisiunile. Si ce este pacat mai mare decat sa ignori mana intinsa a celor care, in nevoie, isi cer dreptul? As injura aici, dar limba romana nu are cuvinte indeajuns de urate pentru ei. Ei, cei care fac bugete si modifica articole din legi, merg ziua in masini cu sofer si noaptea dorm in apartamente de stat cu chirii discrete. Ei sunt cei care ingroapa din nou, sub molozul birocratic, sute de romani a caror vina este una singura: sunt bolnavi de cancer. (citeşte articolul complet)

24 Ianuarie. Imaginile Zilei. Călătorie în istorie cu Digi24

logo-digi24Zi emoţionantă şi de aduceri-aminte. Acum 154 de ani, la 24 ianuarie, se năştea statul român. Moldova şi Ţara Românească se uneau, graţie unui mare domnitor, Alexandru Ioan Cuza. În urmă cu 154 de ani, se punea, de fapt, piatra de temelie a statului român modern. Unirea Moldovei cu Ţara Românească, sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a fost rezultatul eforturilor făcute timp de decenii, de boierii și de oamenii politici ai vremii. A fost primul pas către impunerea noastră ca naţiune cu drepturi depline și o lecţie de abilitate politică şi de curaj dată întregii Europe. (citeşte articolul complet)

Ce ne separă de Ziua Unirii. Rivalităţile României Mari: „mitici“, „sârme“ şi „prăzari“

adevarul-de-searaÎn urmă cu 154 de ani, la 24 ianuarie 1859, Moldova se unea cu Ţara Românească, Transilvania alăturându-se şase decenii mai târziu. După atâta amar de vreme, între cele trei provincii istorice încă mai există rivalităţi, alimentate de bancuri şi prejudecăţi. Toată lumea ştie că bucureştenii sunt „mitici“, veşnic grăbiţi şi slabi de nervi, dar mai ales şmecheri şi înfumuraţi. Că moldovenii sunt doar nişte „sârme“ (o să explicăm mai târziu) leneşe, beţive şi sărace, puse pe căpătuială. Că oltenii sunt „prăzari“ descurcăreţi, dar mai degrabă ‘oţi. Şi că ardelenii dau pe-afară de mândri ce sunt că-s ardeleni, doar că-s prea lenţi ca să-şi dea seama la timp că exagerează. (citeşte articolul complet)

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes