Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare în judeţul Mureş: Petru Başa (ARD) pierde locul din Senat în favoarea lui Akos Mora (USL). Toader Stroian (ARD pentru Camera Deputaţilor), în expectativă până la redistribuire

(UPDATE, ora 19:35) Potrivit unui interviu acordat cotidianului Zi de zi de către Dinu Socotar, prim-vicepreşedinte al Partidului Conservator Mureş, există posibilitatea unor “surprize” în procesul de redistribuire a mandatelor de parlamentar în colegiile în care candidaţii n-au obţinut majoritatea de 50%+1. Astfel, arată Dinu Socotar în interviul citat, “există două variante: cea în care distribuţia naţională nu va influenţa judeţul Mureş, caz în care Akos Mora şi Marius Paşcan vor deveni senatori iar Florin Buicu, Kerekes Karoly, Florin Urcan şi Cristian Sefer deputaţi şi cea în care distribuţia naţională va afecta judeţul Mureş, situaţie de care ar profita Frunda Gyorgy şi Petru Başa la Senat, respectiv Florin Urcan, Doru Oprişcan, Cristian Sefer şi Kerekes Karoly la Camera Deputaţilor. Nu în ultimul rând, expertul în calcule politice a precizat că oricare din cele două variante e plauzibilă, iar alegerea finală va fi făcută de calculatorul Biroului Electoral Central…” (citeşte articolul complet)

Articole pe aceeaşi temă:

Sarabanda redistribuirii își anunță câștigătorii (Punctul)

Marii perdanți mureșeni la parlamentare (Punctul)

(UPDATE, ora 14:50) Site-ul de ştiri CityNews – Mureş a publicat rezultatele finale ale alegerilor de duminică, 9 decembrie, confirmate de Biroul Electoral Judeţean Mureş. Potrivit acestora în colegiul 3 (Senat) Petru Başa a obţinut un procent de 16,29% (cu 1,5% mai puţin decât rezultatul număratorii paralele publicat mai jos de cotidianul Zi de zi; iar în colegiul 6 (Camera Deputaţilor) Toader Stroian a obţinut un procent de 17,37%, cu 0,23% mai puţin decât rezultatul numărătorii paralele. (citeşte  articolul complet)

Alegătorii din colegiile 3 (Senat) şi 6 (Camera Deputaţilor) din judeţul Mureş au decis prin votul de la alegerile parlamentare din 9 decembrie, să-şi schimbe reprezentanţii în Parlamentul României. Astfel, potrivit rezultatelor alegerilor în judeţul Mureş , ce-i drept, încă neomologate de Biroul Electoral Judeţean Mureş, publicate de cotidianul Zi de zi, procentul obţinut de Petru Başa (ARD) în colegiul 3 (Senat) este de 17,7%, situându-se pe poziţia a treia, după Akos Mora (USL) cu un procent de 49%, şi Csep Andrea Eva (UDMR) care a obţinut 17,8%. Conform aceloraşi rezultate publicate de cotidianul Zi de zi, în Colegiul 6 (Camera Deputaţilor), Toader Stroian (ARD) s-a clasat pe poziţia a doua cu un procent de 17,6%, după candidatul USL, Anne Jugănaru (41,1%). În aceste condiţii, arată sursa citată, Akos Mora a obţinut mandatul de senator în legislatura 2012-2016. În ce priveşte reprezentarea în Camera Deputaţilor, cotidianul Zi de zi precizează că, deşi Anne Jugănaru a obţinut cel mai bun procent în colegiul 6, “există şanse mari ca mecanismul complex al redistribuirii voturilor” să o declare “perdantă” a mandatului de deputat iar acesta să fie atribuit lui Toader Stroian, deputat încă în funcţie, deşi acesta a obţinut doar 17,6 procente din voturi… (citeşte articolul complet)

După centralizarea tuturor voturilor exprimate de mureşenii cu drept de vot în cele 569 de secţii de votare, Biroul Electoral Judeţean a prezentat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare. Astfel, la nivelul judeţului Mureş, marele câştigător al alegerilor pentru Camera Deputaţilor este USL Mureş, cu 49% din voturi, adică 74.398 din totalul de 193.290 de voturi valabile înregistrate. UDMR-ul a ieşit pe poziţia secundă, cu 34,37% din voturi, adică 66.477, în timp ce ARD a terminat pe trei în cursa electorală din Mureş, cu 11,64% din totalul voturilor exprimate, adică 22.499. PPDD-ul a obţinut 8,7%, adică 16.833 de voturi, PPMT a fost votat de 5.610 mureşeni, adică 2,9% din totalul alegătorilor, iar PRM-ul s-a clasat ultimul, cu 1.159 de voturi primite, adică 0,69%. (citeşte articolul complet)

Articole pe aceeaşi temă:

Rezultate finale: USL câștigă și în Mureș (Punctul)

Rezultatele alegerilor parlamentare din Mureş (Zi de zi)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes