Autospeciale de intervenţie pentru pompierii sighişoreni

Trei autospeciale de intervenţie şi o unitate mobilă de transport a tehnicii de luptă cu flăcările au fost donate de către pompierii englezi din comitatul Shropshire către pompierii români din Sighişoara şi Fărăgăraş. Ceremonia de predare a acestora către noii beneficiari a avut loc sâmbătă, 20 octombrie, în Piaţa Cetăţii din Sighişoara, şi la aceasta au luat parte Ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Excelenţa Sa Martin Harris; secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat; directorul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust – prin intermediul căreia s-a făcut donaţia – Caroline Fernolend; precum şi prefectul judeţului Murreş, Alexandru Petru Frătean; preşedintele Consiliului judeţean Mureş, Ciprian Dobre; primarul municipiului Sighişoara, Dorin Dăneşan; comandantul ISU Mureş, colonel Dorin Oltean şi alte oficialităţi. Din partea donatorilor englezi a fost prezent un pluton de 20 de  pompieri din Shropshire sub comanda căpitanulul Stephen Wardlow (foto), care au oferit îndrumări pompierilor români pentru folosirea optimă a acestor autospeciale.

Donaţia pompierilor englezi a venit în contextul în care la Sighişoara se desfăşura o întâlnire între partenerii proiectului “Heritprot” ce are ca obiectiv printre altele  şi prevenirea riscurilor, inclusiv de incendii, în siturile cu valoare patrimonială. Proiectul se derulează în intervalul ianuarie 2012-decembrie 2014, iar alături de municipiul Sighişoara se regăsesc Consorţiul de prevenire şi stingere a incendiilor din Tenerife (Spania), Serviciul pentru prevenire şi stingere a incendiilor din Merseyside (Liverpool, Marea Britanie), Serviciul de protecţie civilă din insulele Azore (Portugalia), primăriile oraşelor Cuenca (Spania), Riga (Letonia), Varşovia (Polonia), Holloko (Ungaria), Bergen (Norvegia) şi Vilnius (Lituania). Bugetul proiectului “Heritprot” este de peste un milion de euro, dintre care în jur de 115.000 de euro revin oraşului Sighişoara – 85% din sumă fiind finanţată de Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi 2.288 de euro sunt contribuţia autorităţii locale.

Text: Adrian Diţă

Foto&Video: Florin Pîcă

Articole pe aceeaşi temă:

Autospeciale britanice pentru pompierii sighişoreni (Zi de zi)

Pompierii englezi au donat trei maşini şi o unitate mobilă (Radio Tîrgu Mureş)

Autospeciale pentru Cetatea Sighișoarei (Punctul)

Referinţe:

Trei mașini de pompieri, donate de Prințul Charles, au ajuns la Viscri (Digi24 via SFR)

VIDEO: Mutarea unei maşini ce încurca desfăşurarea unei ceremonii la Sighişoara (SFR)

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Autospeciale de intervenţie pentru pompierii sighişoreni”

  1. […] Autospeciale de intervenţie pentru pompierii sighişoreni (Sighişoara Freelance Reporter – octombrie 2012) […]

  2. […] Telefoane utile, dar şi Reţete culinare, Recomandări muzicale, Revista presei şi vreo 2-3 articole proprii. O să fie mai multe din toate dar mai sunt câteva ajustări de făcut şi devine […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes