Creşterea tarifelor la salubritate, respinsă de Consiliul local

Consiliul local Sighişoara a respins în şedinţa de joi, 23 noiembrie, proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciile de utilități, specifice serviciului de salubrizare, transmite postul RadioSon Sighişoara. Modificarea acestor tarife a fost solicitată de către operatorul de salubritate S.C. Schuster Ecosal S.R.L. în urma sistări depozitării deşeurilor la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara după controlul efectuat de reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Administrației Naționale „Apele Române” în data de 2 noiembrie 2017. Numai că între timp, începând cu data de 20 noiembrie s-a reluat activitatea de depozitare a deşeurilor la groapa de gunoi din Sighisoara, levigatul care a reprezentat problema pentru care aceasta a fost închisă fiind acum vidanjat şi transportat la Staţia de epurare. Totuşi, operatorul de salubritate a sustinut că o majorare de tarife ar fi fost necesară întrucât în perioada 3.11 – 17.11 firma a plătit pentru transportul şi depozitarea la Sânpaul a peste 436 tone de deşeuri la preţul de 160 lei/tonă. Consilierii au respins această creştere de tarife şi au solicitat o monitorizare mai atentă a activităţii la Depozitul de deşeuri, precum şi prezentarea într-o şedinţă extraordinară a Consiliului locala contractului iniţial încheiat între Primăria Sighişoara şi Schuster Ecosal încă din anul 2000 şi a tuturor actelor adiţionale care au urmat.

Referinţe: Suspendarea activităţii la groapa de gunoi creşte tarifele de salubrizare în Sighişoara (Sighişoara Freelance Reporter)

Vezi Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciile de utilități, specifice serviciului de salubrizare, derulate de S.C. Schuster Ecosal S.R.L., conform contractului de concesiune nr. 22.161/891/23.10.2012

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes