Sighişoara şi Albeştiul vor păstrarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Societăţi din Sighişoara şi din Albeşti împreună cu Primăria Sighişoara şi Primăria Albeşti vor face demersuri comune la Ministerul Transporturilor şi la SNCFR pentru menţinerea trecerilor la nivel cu calea ferată, respectiv a trecerii de la intrarea în cartierul Bărăgan- Târnava 2 si a trecerii de la intrarea în Albeşti, zona Ramificaţie. Proiectul pentru construcţia căii ferate de mare viteză ce va traversa Sighişoara, aprobat în urma cu şapte ani prevede desfiinţarea celor doua treceri peste calea ferată. Conform datelor transmise de SNCFR, intrarea principală în cartierul Târnava II din drumul național, va fi desființată. Singura trecere la nivel cu calea ferată menținută va fi cea de pe strada Stadionului. De asemenea va fi menținut pasajul pe sub calea ferată din cartierul Târnava. De asemenea, va fi desfiinţată şi trecerea peste calea ferată din zona Ramificaţie. Ar exista un proiect de construcţie a unui pod peste râul Târnava Mare care să iasă în cartierul Viilor şi care să preia traficul din cartierul Bărăgan dar reprezentanţii societăţilor comerciale din Sighişoara şi din Albesti şi ai primăriilor celor două localităţi vor solicita menţinerea celor două treceri.
Asocierea între Sighişoara şi Albeşti în realizarea unor demersuri comune va viza şi şoseaua de centură în condiţiile în care pe teritoriul Sighişoarei această şosea ar urma să aiba 8 km iar pe teritoriul Albeştiului 4 km.

Referinţe:

La Sighişoara se va construi un nou pod peste Târnava Mare (Radio Tîrgu Mureş via Sighişoara Online – august 2017)

Principala cale de acces auto în cartierul Târnava II va fi desfiinţată (Independentul sighişorean – mai 2017)

Citeşte Informare cu privire la stadiul lucrărilor la pasajul peste calea ferată pe DN 13 la ieșire din Sighișoara și soluțiile de proiectare privind linia de mare viteză la traversarea municipiului Sighișoara 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes