CFR: Brașov – Sighișoara, reparată parțial cu 2,8 miliarde lei de la UE

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitaţia deschisă pentru modernizarea subsecțiunii Apața-Cața, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara. Valoarea totală estimată a contractului este de 2,86 miliarde lei fără TVA.

Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat.

Modernizarea secțiunii Apaţa – Caţa contribuie la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilității sustenabile pe secțiunea Frontiera Ungară – Curtici – Arad – Simeria – Sighișoara – Brașov, prin creșterea vitezei de circulație la 160 km/h, reducerea duratei de transport și creșterea siguranței feroviare, spune compania. (citeşte articolul complet)

Pe aceeaşi temă:

Licitatie uriasa la CFR: 624 de milioane de euro pentru reabilitarea a 28 de km de cale ferata intre Brasov si Sighisoara. Un traseu modificat si doua tuneluri lungi de 12 km (HotNews)

CFR a primit cinci oferte pentru reabilitarea tronsonului Brasov-Sighisoara, valoarea lucrarilor fiind estimata la 700 milioane euro (Hotnews – august 2017)

Bruxellesul a aprobat alocarea a 201 mil. euro pentru lucrarile de modernizare a caii ferate Sighisoara – Coslariu (Hotnews – august 2017)

Sumă uriașă pentru repararea a 80 de kilometri de cale ferată (Digi24 – decembrei 2016) 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes