Principala cale de acces auto în cartirul Târnava II va fi desfiinţată

Asta spune Primăria Sighișoara, într-o informare adresată Consiliului local, în ședința ordinară a lunii mai, ședință la care primarul demisionar a absentat: “Conform datelor transmise de CFR, intrarea principală în cartierul Târnava II din drumul național, va fi desființată. Singura trecere la nivel cu calea ferată menținută va fi cea de pe strada Stadionului. De asemenea va fi menținut pasajul pe sub calea ferată din cartierul Târnava.

Iată că linia ferată de înaltă viteză aduce și alte probleme în afara celor prilejuite de construcția tunelului, iar soluțiile se lasă așteptate, în contextul în care orașul este administrat după ureche, de pe o zi pe alta, în lipsa unei strategii coerente privitoare la organizarea teritoriului.

“Ar trebui venit în ședința următoare cu variante, cu sugestii, în caz că se întâmplă ce se întâmplă, ca să știm ce avem de făcut […] Se va închide intrarea în Bărăgan și va rămâne doar pasajul pietonal subteran și acea trecere la nivel cu calea ferată de la Kaufland, ceea ce va crea o mare problemă locuitorilor din cartierul Târnava II pentru că pe la Kaufland va fi îmbulzeală fantastică. La subteran știm cu toții că nu intră autospeciale, autoutilitare și așa mai departe. Avem fabrici în Bărăgan, locuri de muncă. De pompieri nu mai spun. Există vreo strategie pentru a preîntâmpina asta? Nu vreau să ajungem ca și cu celelalte. Luăm la cunoștință, trec anii și ne trezim cu ele că se întâmplă și după aceea ridicăm din umeri., a fost de părere consilierul Iulian Sîrbu (UIPS). (citeşte articolul complet)

Citeşte Informare cu privire la stadiul lucrărilor la pasajul peste calea ferată pe DN 13 la ieșire din Sighișoara și soluțiile de proiectare privind linia de mare viteză la traversarea municipiului Sighișoara 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes