Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/sighisoa/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
Fostul bucătar al spitalului din Sighișoara, singurul atestat ca producător tradițional de pită cu cartofi | Sighisoara Freelance Reporter
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sighisoa/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Fostul bucătar al spitalului din Sighișoara, singurul atestat ca producător tradițional de pită cu cartofi

Fostul bucătar al Spitalului Municipal din Sighișoara, Mihai Hegbeli, care locuiește în satul Boiu, a reușit să obțină până acum singurul atestat de producător tradițional de pâine sau pită cu cartofi din județul Mureș, iar toată producția sa de peste zi este vândută integral în târguri, deși prețul pare ridicat. “Sunt singurul producător de pâine tradițională cu cartofi atestat din județul Mureș. Fac parte din Asociația Producătorilor Tradiționali și Ecologici Mureș, iar ce producem vindem mai mult în târguri, la noi totul e obținut manual. Producem în cantități cât să vindem la târguri, facem maxim 80 de pâini pe zi, iar din acest motiv unii ne critică că nu mai avem pâine, dar asta e producția noastră pe zi, nu putem mai mult. Pâinea e specifică zonei, se face cu aluat de pită, cu cartof crud — nu fierbem cartoful, nu folosim fulgi — răzuim cartoful și îl băgăm în plămădeală (aluat n.r.). Toată procedura e manuală și durează cinci ore, de când ne apucăm de frământat până scoatem pita din cuptor. Făina e de la o moară din Fântânele, grâu măcinat acolo, totul trebuie să fie fără aditivi”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Mihai Hegbeli. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes