Reabilitarea sălii “Mihai Eminescu”, un nou eşec

În august 2016, Primăria Sighișoara ne înștiința că a demarat procedurile pentru actualizarea dosarului privind restaurarea, consolidarea și punerea în valoarea a Sălii “Mihai Eminescu”. Din punct de vedere administrativ, Primarul ar fi trebuit să fie mandatat de către Consiliul local în acest sens, dar procedura nu s-a respectat, decizia sa ridicând astfel semne de întrebare asupra legalității.

Proiectul inițial, întocmit pe vremea lui Ioan Dorin Dăneșan, avea în vedere întregul corp al clădirii ce găzduiește Biblioteca Municipală “Zaharia Boiu” și Casa de Cultură “Mihai Eminescu”. Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) a fost adoptată pe șest, prin Hotărârea Consiliului local nr. 59/27.03.2014, costurile totale fiind estimate atunci la 8.048.907,95 de lei, inclusiv TVA. Proiectul a fost strecurat pe lista suplimentară a ședinței, conținutul său nefiind făcut public.

Finanțarea nerambursabilă ar fi trebuit obținută prin programul “Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, parte a Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014, dar n-a fost să fie. Unul dintre corpurile construcției (cel în care funcționează farmacia de la stradă) se afla în proprietate privată, motiv pentru care dosarul a fost respins. În scurt timp s-a trecut la dezmembrarea clădirii pe mai multe corpuri, dar în zadar. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Proiect pentru restaurarea Sălii „Mihai Eminescu” (Jurnalul Sighişoara Reporter – noiembrie 2016)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes