Demersuri fără răspuns pentru traficul îngreunat de la intrarea în Sighişoara

radioson-300x115Problemele de trafic de la intrarea în Sighişoara dinspre Tîrgu Mureş, la sensul giratoriu, au fost reclamate la ministere, direcţii regionale şi instituţii abilitate chiar şi de către prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, transmite postul RadioSon Sighişoara.
„La ieşirea din Sighişoara spre Tîrgu Mureş, la sensul giratoriu, se execută lucrări de câţiva ani care din păcate afectează traficul rutier, întrucât se circulă în zonă pe o singură bandă, pe un sens, alternativ. Având în vedere că lucrările trenează de atâţia ani şi că E60 este tranzitată zilnic de câte 20.000 autovehicule, am făcut încă de anul trecut o adresă către Societatea Naţională de Căi Ferate – Regionala Braşov, întrebându-i care este stadiul lucrărilor şi data finalizării acestora. Mi s-a răspuns că acel tronson a fost predat către constructor. Nu s-a întâmplat nimic şi am revenit cu o nouă adresă către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, în luna mai a anului trecut. Aici mi s-a răspuns că pe acel tronson circulaţia trebuia să fie deviată şi să se lucreze la supraînalţarea podului peste culoarul PanEuropean 4, peste linia de cale ferată, însă datorită faptului că a existat un refuz al cetăţenilor, al proprietarilor de terenuri şi că nu s-a mai putut face expropiere, s-a recurs la această metodă ce face foarte grea viaţa conducătorilor auto: se formează cozi imense. Eu am trimis inclusiv imagini video, fotografii. În acea adresă am primit însă asigurări că lucrările vor fi finalizate în 80 de zile pe un sens şi în 45 de zile pe alt sens. Reţineţi: aceste termene erau date în luna mai a anului trecut. Nu s-a întamplat nimic. Am revenit cu o altă adresa la Ministerul Transporturilor, adresata domnului ministru al transporturilor. Au trecut 30 de zile şi nu am primit nici un răspuns, iar săptămâna trecută am mai făcut o adresa la Ministerul Transporturilor şi aştept răspuns. Am observat că se lucrează timid pe acel sens pe care lucrările erau începute, aştept răspuns de la minister şi va ofer date mai concrete.” a explicat prefectul Lucian Goga pentru RadioSon Sighişoara.
Fostul ministru al transporturilor, Dan Costescu a promis la începutul lunii aprilie că lucrările la tunel vor fi finalizate în maxim o luna. Nu s-a întamplat acest lucru iar între timp ministrul a fost şi schimbat. Au rămas cozile mari de maşini şi la intrarea şi la ieşirea din Sighişoara, nervii şoferilor şi reclamaţiile care nu-şi găsesc soluţionare chiar dacă sunt susţinute şi vin chiar şi de la reprezentanţi ai instituţiilor statului.

Citeşte şi:

Podeţul – coşmar de la Sighişoara, gata abia peste un an?! (Zi de zi – octombrie 2015)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes