Soarta Festivalului Sighişoara Medievală 2016 incertă

radioson-300x115“Desfăşurarea Festivalului Sighişoara Medievală la data stabilită, respectiv ultimul weekend din luna iulie, va depinde de Comisia de soluţionare a contestaţiilor la proiectele de finanţare nerambursabilă alocate de la bugetul local.” a afirmat primarul municipiului Sighişoara Ovidiu Mălâncrăvean citat de postul RadioSon Sighişoara. Afirmaţia a fost făcută în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului local Sighisoara convocată de către primar, marţi, 12 iulie. Primarul a mai precizat că miercuri sau cel târziu joi, 14 iulie, comisia de contestaţii ar putea să se întâlneasca pentru a analiza cele doua contestaţii formulate împotriva soluțiilor Comisiei de evaluare şi de selecţionare a proiectelor de finanţare nerambursabilă. Aceste contestaţii au determinat autorităţile locale să sisteze procedurile de atribuire a contractelor de finanțare nerambursabilă pentru anul de execuție financiară 2016 – deci şi pentru festivalul medieval – până la soluționarea lor.
Dacă în urma soluţionării contestaţiilor cel al cărui proiect va fi selectat şi poate să se încadreze în termen, Festivalul Sighişoara Medievală 2016 se va desfăşura în ultimul weekend din luna iulie, conform traditiei.
Anul acesta s-a hotărât ca finanţările nerambursabile pentru activităţi non-profit de interes general să se acorde în baza unei selecţii de proiecte, conform Legii 350/2005. După selectarea proiectelor câştigătoare au fost depuse contestaţii iar primul eveniment mare afectat a fost festivalul medieval. În şedinţa extraordinară de marţi, 12 iulie a fost stabilită componenţa Comisiei de evaluare și selecționare a proiectelor cu finanțare nerambursabilă si a Comisiei de soluționare a contestaţiilor. Astfel comisia de evaluare și selecționare a proiectelor cu finanțare nerambursabilă va fi constituita din: Buzogany Erzsebet şi Gheorghe Marcu cu supleanţi Todoran Geta Todoran şi Constantin Ştefănescu. Iar membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor sunt Bogdan Burghelea şi Florin Lazăr cu supleanţii Felix Duma şi Dan Colceriu.
De soluţionarea acestor contestaţii depinde deblocarea finanţărilor şi pentru celelalte evenimente culturale, artistice şi sportive din Sighişoara.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes