Noaptea Muzeelor în Cetatea Sighişoara

independentulEvenimentul „Noaptea Muzeelor” a avut loc și anul acesta la Sighișoara, pe 21 mai! Peste 1000 de turiști și sighișoreni au vizitat Turnul cu Ceas și au participat la tururi ghidate prin cetatea Sighișoarei. Pentru prima dată, Turnul Croitorilor și bastionul din Turnul Cositorarilor au putut fi vizitate. În concordanță cu tema ediției de anul acesta, „Patrimoniul și focul”, cei prezenți la eveniment au învățat cum să folosească un extinctor și au aflat cum a avut loc cel mai mare incendiu din Sighișoara.

„A fost ora 6 după miezul zilei și deschidem oficial Noaptea Muzeelor! Am zis!”

La ora 18:00, în fața Turnului cu Ceas din Sighișoara, prin intermediul toboșarului cetății s-a deschis Noaptea Muzeelor ediția 2016. Turiștii și sighișorenii au fost întâmpinați de reprezentanți ai Muzeului de Istorie, dar și de doi membrii ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.

„Vă mulțumesc foarte mult că doriți să participați în Sighișoara la Noaptea Muzeelor. (…) Se va face un tur ghidat al cetății cu ajutorul toboșarului. Veți ajunge în câteva locuri care, până acum, nu au fost deschise. Este vorba de Turnul Croitorilor, singurul turn sub care se face accesul mașinilor în cetate. De obicei, acest turn este închis, dar astăzi îl vom deschide special pentru dumneavoastră. Apoi, se va urca spre Turnul Cojocarilor. Veți veni spre Turnul Cositorarilor și pentru prima dată, prin amabilitatea Parohiei Evanghelice, căruia îi aparține acest turn, veți avea acces în bastionul Turnului Cositorarilor. Desigur, ultimul dar nu cel din urmă, este Muzeul de Istorie din cadrul Turnului cu Ceas.”, a explicat Florina Ștefan, inițiatoarea proiectului „Noaptea Muzeelor” în Sighișoara. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes