Trafic blocat între Sighișoara și Brașov, din cauza unui tren cu motorină care a deraiat

logo-digi24Un tren care transporta motorină a deraiat, joi dimineață (19 noiembrie), între Sighișoara și Brașov, traficul feroviar fiind blocat. Șapte dintre cele 33 de vagoane au sărit de pe șine. Calea ferată este efectivă ruptă în zona unde au deraiat vagoanele. Nu s-au înregistrat victime. Motorina din trei vagoane s-a scurs. Trenul încărcat cu motorină a deraiat între localităţile Racoş şi Rupea. Angajaţii ISU se află la faţa locului, dar până la reluarea circulației feroviare ar mai putea trece câteva ore.

“Din cele 33 de vagoane din garnitură, șapte au deraiat, din care cinci s-au răsturnat, iar din două curge motorină pe la găurile de umplere. Nu s-au înregistrat victime. Am folosit materiale absorbante pentru motorina scursă din vagoane. Se așteaptă o macara de mare tonaj pentru a ridica vagoanele deraiate. De asemenea, precizez că nu există risc pentru a se produce incendiu”, a declarat pentru AGERPRES şeful Inspectoratului Județean de Urgență ISU Brașov, Stelian Rechițean.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” citat de RadioSon Sighişoara, circulaţia feroviară a fost închisă pe raza Sucursalei Regionale CF Braşov, între staţiile Racoş şi Rupea, trenurile IR care aveau traseu prin zona în care s-a produs accidentul urmând să circule azi pe ruta deviată Braşov – Sibiu – Copşa Mică, iar trenurile locale (Regio), pe segmentele feroviare Braşov – Racoş, Rupea – Copşa Mică şi mai departe spre destinaţiile finale. Şase trenuri care treceau şi prin Sighişoara au acum ruta deviată.

Circulaţia feroviară pe ruta Sighişoara – Braşov a mai fost întreruptă pentru câteva zile în luna mai când un tren încărcat cu cărbune a derariat la Vânători.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes