În weekend Teatru! “Cerere în căsătorie” de A. P.Cehov

Teatrul T.a.C.T. Sighişoara şi Teatrul „7” din Bucureşti prezintă în 29 şi 30 august 2015, de la ora 19,00, la sala Central Park Hotel Sighişoara spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P.Cehov.

afis cehov pt fb si flr

Premiera comediei cehoviene, un spectacol în regia lui Ion Mircioagă având în distribuţie pe actorii Gianina Iconaru, Ştefan Abrudan şi Eugen Pădureanu va avea loc în data de 29 august 2015 de la ora 19,00, urmat de o nouă reprezentaţie în data de 30 august de la aceeaşi oră.

Biletele şi invitaţiile pentru cele două spectacole se pot procura de la Recepţia Central Park Hotel sau prin rezervarea locului pentru data dorită la telefon: 0787 586 228.

„De fiecare dată când este pus în scenă un clasic se pune problema: mai este azi textul respectiv actual? Ce relevanță are, pentru spectatorul contemporan, piesa lui Cehov?

„Cerere în căsătorie” e o bijuterie în care funcționează exemplar comicul de situații și comicul de caracter. Personajele sunt schițate din câteva linii, trase cu siguranță de dramaturg; sunt ofertante pentru actori, care au libertatea – și obligația! – de a completa contururile propuse de Cehov cu particularități verosimile. Altfel spus, sunt provocate fantezia și cultura histrionilor, plăcerea de a face un studiu psihologic. Plăcere care nu e gratuită. Cercetarea dă la iveală câteva date omenești care, DA, SUNT ȘI ASTĂZI IMPORTANTE. Spectacolul nostru își propune să vorbească, folosind mijloacele comediei, despre vulnerabilitatea sentimentelor, despre pustiirile produse de inhibiții, despre ridicolul unor existențe virusate de orgolii prostești. Este un spectacol pe care l-am lucrat, la invitația prietenilor mei de la Teatrul T. a. C. T., cu mare plăcere. M-am întâlnit cu trei actori foarte buni, talentați și pasionați. În plus, am simțit în jurul repetițiilor o atmosferă caldă, creată de oameni iubitori de frumos, bucuroși că există un teatru în Sighișoara. Sper ca entuziasmul lor să fie deplin răsplătit de reprezentația la care asistă” spune regizorul spectacolului Ion Mircioagă.

Piesa cehoviană “Cerere în căsătorie” e o poveste simplă, după cum o arată chiar titlul. El vine să o ceară pe Ea de la Tata. Acesta din urma este foarte fericit, dar mersul firesc al lucrurilor este perturbat de o mică neînţelegere familială mai veche. Iar dacă ingredientele sunt trei personaje cu firi uşor colerice, povestea ia o amploare de un comic absurd. Comedia „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov este un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu şi-au găsit jumătatea, oameni care sunt confuzi, care nu-şi mai găsesc locul şi echilibrul. Singura lor dorinţă este de a-şi trăi viaţa alături de cineva, de a se implica serios emoţional într-o relaţie. Dar piedica în calea fericirii lor este însăşi natura lor, felul lor de-a fi. Pentru harnica Natalia Stepanovna şi pretendentul său Lomov, cel care se află deja la vârsta critică, este dificil să-şi ţină în frâu temperamentul impulsiv şi agitat.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes