Extinderi ale rețelelor de apă și canalizare la Sighișoara

radioson-300x115Există în Sighişoara străzi care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canalizare iar lipsa acestor utilităţi îngreunează viaţa celor ce locuiesc pe aceste străzi. Viceprimarul municipiului, Ionel Gavrilă a declarat pentru RadioSon Sighișoara că a avut o discuţie cu reprezentanţii operatorului de apă „Aquaserv” în care a fost informat despre implementarea la Sighişoara a proiectului „Reabilitare conducte de aducțiune, extindere rețele de apă și canalizare, stație de pompare apă uzată și conducte de refulare”. Deja au început săpăturile pe unele străzi iar pe altele vor începe în perioada următoare.

“ În Sighişoara se realizează proiectul „Reabilitare conducte de aducţiune, extindere rețele de apă și canalizare, stație de pompare apă uzată și conducte de refulare”. Extinderea reţelei de apă potabilă se va realiza pe o lungime de circa 4,5 km şi cuprinde următoarele străzi: Barbu Ştefănescu Delavrancea, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, cartierul Viilor, Aleea Panseluţelor, Aurel Vlaicu, Parângului, Păstorilor, Ion Neculce, Vasile Lucaciu şi o parte din strada Plopilor. Extinderea reţelei de canalizare presupune lucrări pe circa 8 km, pe străzi din Sighişoara care nu dispun de aceste utilităţi, inclusiv staţii de pompare ale apelor uzate menajere, unde topografia terenului nu permite scurgere gravitaţională, pe următoarele străzi: Corneşti, Crângului, Păstorilor, Lunca Poştei, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Dimitrie Cantemir, Ceahlăului, Negoiului, Cartierul Viilor, Parângului, Livezilor şi Aurel Vlaicu. Menţionez că lucrările deja au început pe străzile Viilor şi Dimitrie Cantemir. “ a susţinut viceprimarul municipiului Ionel Gavrilă.
Termenul de finalizare a lucrărilor de extindere a reţelei de apă şi canalizare din Sighişoara este luna iunie a anului viitor.
Proiectul „Reabilitare conducte de aducțiune, extindere rețele de apă și canalizare, stație de pompare apă uzată și conducte de refulare” beneficiază de finanțare prin Programul Operational Sectorial de Mediu derulat de Uniunea Europeană.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes