Afacerea „Grilajul” (I)

independentulLa începutul lui iulie 2014 SC Ecoserv Sig SRL, serviciul de gospodărie aflat în subordinea Consiliului Local Sighișoara, a demarat lucrările pentru schimbarea grilajelor din fier de pe marginea șoselei europene. Acestea au fost revopsite sau reparate înainte de a fi schimbate, atât în anul 2013 cât și la începutul anului 2014. Costurile lucrărilor de întreținere, conform unor facturi eliberate de SC Ecoserv Sig SRL în perioada 29.03.2013-28.06.2014, se ridică la aproape 12.000 lei inclusiv TVA.

Potrivit lui Radu Moldovan, directorul Ecoserv, cele 500 de “panouri gard protecție” au fost achiziționate de la SC Ambient SA Sibiu, contra sumei de 138.260 lei inclusiv TVA, ceea ce înseamnă că un singur panou a costat 276.52 lei. Am putea spune că, raportat la populația orașului, fiecare sighișorean a fost taxat pentru această achiziție cu 5 lei, bani la care nu se adaugă manopera.

Fiindcă SC Ecoserv Sig SRL este o societate subvenționată de la bugetul local, ce nu se poate autosusține financiar, cel mai probabil achiziția a fost mascată în majorările de capital social pe care consilierii locali ai PSD-PDL-PNL-PPDD-UNPR-UDMR le-au aprobat în trei rânduri. Pe lista principalilor susținători ai activității Ecoserv se află și actualul viceprimar Ionel Gavrilă, consilier local cu ștate vechi. (citește articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes