Dan Mihalache la Festivalul Haferland: În România se pot reconstrui și solidarități comunitare, nu doar monumente

agerpresConsilierul prezidențial Dan Mihalache, șeful Cancelariei Președintelui României, a afirmat sâmbătă, la Festivalul Săptămâna Haferland de la Criț (județul Brașov), că în România se pot “reconstrui nu doar monumente, ci și solidarități, spiritul comunitar, chiar o societate”.

El s-a arătat impresionat de buna înțelegere între cei 1.500 de participanți la eveniment — turiști, români, străini, sași emigrați și întorși acasă, șvabi, unguri, toți reuniți cu bucuria de a se revedea în regiunea denumită cândva Țara Ovăzului (Haferland).

“Există și în România motive de optimism. Și faptul că noi suntem astăzi aici, oameni atât de diverși, (…) arată că în România se poate reconstrui (…) și că există dorință de a reconstrui nu doar biserici, nu doar monumente, ceea ce e foarte important, ci de a reconstrui solidarități, de a reconstrui spirit comunitar, de a reconstrui relații dintre oameni care trec dincolo de un beneficiu, de un profit. Faptul că există fundații precum Fundația Michael Schmidt, Fundația Peter Maffay, Fundația Tabaluga, Fundația Mihai Eminescu Trust, Fundația ADEPT și altele arată că există totuși o unitate de a reclădi, de a reconstrui o societate”, a spus Dan Mihalache. (citește articolul complet)

Pe aceeași temă:

Întoarcerea saşilor acasă: “Săptămâna Haferland” (Realitatea TV)

Articole din cotidianul Zi de zi:

Michael Schmidt, despre „Săptămâna Haferland”: „Ne-am unit forțele pentru a scoate în evidență frumusețea și bogăția zonei”

„Istoria ne învață” – expoziție dedicată învățământului în limba germană, la „Săptămâna Haferland”

Peste 1.500 de sași și turiști la Criț. Cum s-a desfășurat ediția a treia a „Săptămânii Haferland”

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes