Cetatea din Sighişoara riscă să-şi piardă calitatea de sit UNESCO. Arhitectul-şef: „Ce avem noi este atât de valoros, încât nu merită distrus pentru o cârciumă”

adevarul-ro-300x300Cimitir de maşini la intrarea în oraş, refacerea faţadelor cu materiale noi care strică zidurile Cetăţii, construirea cu sau fără autorizaţie a unor imobile care nu respectă regulamentul de urbanism ar putea trece Centrul Istoric al Sighişoarei fie pe „lista roşie“ a sit-urilor UNESCO în pericol, fie chiar ar putea duce la excluderea Cetăţii din patrimoniul cultural mondial. Cetatea Sighişoarei şi Biserica Fortificată din Saschiz sunt cele două sit-uri UNESCO cu care Mureşul se mândreşte. Arhitectul-şef al judeţului Mureş, Răzvan Şipoş (foto jos), a atras atenţia astăzi, într-o conferinţă de presă, că în lipsa unor măsuri ferme privind modul în care se construieşte în Sighişoara, Cetatea ar putea fi trecută pe „lista roşie”, a siturilor UNESCO aflate în pericol sau, mai grav, ar putea fi exclusă din patrimoniul cultural mondial. (citeşte articolul complet)

Citeşte şi:

Sighișoara riscă să fie exclusă de pe lista siturilor UNESCO (Digi24)

Sighişoara exclusă de pe lista UNESCO? (AGERPRES via Punctul)

Cetatea din Sighişoara riscă să-şi piardă calitatea de sit UNESCO (Independentul sighişorean)

“Perla Transilvaniei” – o marcă desuetă (Independentul sighişorean)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Cetatea din Sighişoara riscă să-şi piardă calitatea de sit UNESCO. Arhitectul-şef: „Ce avem noi este atât de valoros, încât nu merită distrus pentru o cârciumă””

  1. […] Cetatea din Sighişoara riscă să-şi piardă calitatea de sit UNESCO. Arhitectul-şef: „Ce avem … (Adevărul) […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes