Producătorul de textile “Târnava” Sighişoara vede afaceri în stagnare

independentulProducătorul de textile Târ­nava din Sighişoara, judeţul Mureş, printre ai cărui clienţi se numără bran­duri precum MaxMara, Hauber sau Benetton, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de aproape 5 mi­lioane de lei (1,1 milioane de euro), în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul lipsei acute de personal.

Compania estimează că va încheia anul în curs cu o cifră de afaceri similară celei realizate în 2013, iar pentru 2015 mi­zează pe o creştere a vân­zărilor pe plan intern, a con­tractelor la export, dar şi pe o uşoară majorare a numărului de angajaţi.

„În primele nouă luni cifra de afaceri a fost în scădere faţă de pe­ri­oa­da similară din 2013, din cauza lipsei for­ţei de muncă. Preconizăm că vom în­cheia acest an cu o cifră de afaceri si­mi­lară celei din 2013, însă pentru anul viitor estimăm o creştere a vânzărilor la intern şi a contractelor la export“, a decla­rat pentru ZF Transilvania Cris­tina Cecilia Hâncu, directorul general al Târnava. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Economia sighişoreană faţă cu criza economică II – Târnava Sighişoara – flexibilitate şi fermitate (Jurnalul Sighişoara Reporter – iunie 2010)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes