10 ani de excelenţă în handbal la Sighişoara (Comunicat de presă)

DSC_2652Marți, 4 noiembrie, la Sighișoara, handbalul a fost în sărbătoare. S-au împlinit 10 ani de când a luat ființă primul centru național de excelență la un sport de echipe din România.
Toți cei care au contribuit ca membri fondatori, ca susținători ai acestui proiect și-au dat întâlnire în această zi. Mai întâi la Sala ”Radu Voina” pentru a urmări un meci de handbal între reprezentanți ai primelor două promoții ale centrului. Apoi în Sala Festivă a Primăriei, unde, în prezența Ministrului Sportului, campioana olimpică la atletism Gabriela Szabo, sportivii, antrenorii, echipa medicală, tehnicienii din Federație și persoanele publice care au sprijinit performanța lor au primit distincții, plachete aniversare și diplome din partea Federatției Române de Handbal și a Fundației Casa Campionilor. Au fost de față campionii mondiali Cristian Gațu, Radu Voina, Stefan Orban, Gheorghe Goran, medaliatul olimpic Nicolae Munteanu, reprezentanți ai actualei conduceri a FRH, director al Colegiul Național Mircea Eliade din 2002 până în 2012, Dr. Mariana Gorczyca.DSC_2593
În foaierul sălii festive a Primăriei au fost expuse panouri cu o istorie ilustrată a acestor 10 ani: diplome, fotografii, medalii, decupaje din presa scrisă, imagini de la competițile importante la care au participat: Campionatul European de handbal pentru tineret – București, 2008, Mondiale Școlare din 2010 din Portugalia, Campionatul European din Austria și nu în ultimul rând Partille Cup și Openul de la Goteborg, competițiile cele mai îndrăgite de sportivi și de oficiali.

(În prima fotografie, de la stânga la dreapta: Narcis Cîtu, Cristian Gațu, Sorin Toacsen şi Mariana Gorczyca)

Citeşte şi:

Un deceniu de excelenţă în handbal sărbătorit la Sighişoara (Zi de zi)

Sărbătoare a handbalului la Sighişoara (Jurnalul Sighişoara Reporter)

„Centrul de Excelenţă” , sub lupa unui deceniu (Punctul)

Comments are closed.