papi saschizGrupul informal de tineri din comuna Saschiz reprezentat de Istrate Diana a derulat în perioada februarie-august 2013 proiectul “Antreprenoriat şi voluntariat pentru tinerii din comuna Saschiz” , cu finanțare din partea Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acțiune, gestionat în România de ANPCDEFP.
Activitățile s-au desfășurat în Biblioteca comunală Saschiz, la Şcoala Gimnazială “Ion Dacian” şi în aer liber, urmărind încurajarea iniţativelor de antreprenoriat social ale tinerilor voluntari din comuna Saschiz.
Cei 12 tineri care au iniţiat acest proiect, sprijiniţi de un Îndrumător , dar cărora li se adaugat pe parcursul derulării activităţilor mulţi alţi voluntari din Saschiz, au beneficat de instruire în domeniul inițiativelor de antreprenoriat social , trainingul finalizându-se prin elaborarea unui proiect , sugestiv denumit “Proiectul meu în folosul comunității”. Ulterior, prin participarea la ateliere de creatie tinerii voluntari au confecţionat obiecte care pun în valoare tradiţiile şi obiceiurile locale : păretare ( îi mulţumim d-nei educatoare Călugăr Floarea pentru sprijinul constant oferit în realizarea păretarelor) şi steguleţe folosite la Rosseltanz (mulţimim pentru sprijin în realizarea steguleţelor d-nei prof. Celita Sechel şi d-lui Binder Michael), o carte de bucate cu reţete tradiţionale dar şi tricouri sugestiv inscripţionate “Voluntar în Saschiz” sau “ Saschizean pentru o zi” . Toate aceste produse sunt oferite spre vânzare în cadrul unui Târg de strangere de fonduri în scopul susținerii elevilor care provin din familii sărace, eveniment ce are loc duminică, 11 august între orele 15 – 18 în centrul localităţii Saschiz. Astfel, localnicii dar și vizitatorii/turiştii vor putea achizitiona obiectele confecționate de voluntari sprijinind inițative de antreprenoriat social ale tinerilor din comuna Saschiz. La Târg au fost invitate să-şi prezinte oferta de servicii şi activităţi pentru tineret mai multe ONG-uri din judeţul Mureş şi Centrul de Informare Europe Direct Târnave din Sângerogiu de Pădure, la standul căruia vor fi expuse şi se vor distribui gratuit publicaţii ale UE, iar pe de altă parte vizitatorii standului (indiferent de vârstă) se vor putea „juca” cu mini roboţelul programabil Zummi. Vizitatorii, în special tinerii (elevi şi studenţi), vor avea ocaza să studieze ofertele asociaţiilor pentru tineret, vor putea interacţiona cu reprezentanţii acestora şi se vor putea chiar înscrie în diverse programe/proiecte/activităţi pentru tineri.

Tot prin acest proiect tinerii voluntari din comună au început demersurile pentru constituirea Asociaţiei “Vecinătatea tinerilor din Saschiz “ şi îşi promovează activităţile printr-un website propriu: http://vecinătatea.saschiz.ro/

Albume cu imagini din cadrul activităților pote fi vizualizate pe pagina de Facebook a Voluntarilor PAPI Saschiz.

One Response to “Târg de strângere de fonduri organizat de voluntarii din Saschiz (comunicat via Facebook)”

1. […] Grupul informal de tineri din comuna Saschiz reprezentat de Istrate Diana a derulat în perioada februarie-august 2013 proiectul “Antreprenoriat şi voluntariat pentru tinerii din comuna Saschiz” , cu finanțare din partea Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acțiune, gestionat în România de ANPCDEFP. Activitățile s-au desfășurat în Biblioteca comunală Saschiz, la Şcoala Gimnazială “Ion Dacian”Continuare… […]