După mine, potolu’! Reţetă culinară pe bune. SFR vă recomandă: Minciunele

O să încep cu o veste proastă pentru alegătorii pomanagii care ieşeau la vot doar stimulaţi de argumente solide de genul: un kil de făină, 100 de lei, o găleată goală, un ceas de perete care să-ţi indice cât mai ai de trăit bine etc. Guvernul zice că, gata, nu mai e voie decât şepci, pixuri, brichete şi plase (adică sacoşe că plasă luăm zilnic deşi se zice că e ilegal), obiecte care să nu depăşească în valoare suma de 10 lei… Adică ceva mai mult decât o promisiune de candidat care nu face nici 2 bani… Acuma se ştie că cadourile (cacofonie intenţionată) electorale erau interzise şi la alegerile anterioare. Cu toate astea legea a fost considerată un moft fix de către cei ce candidau pentru a deveni ei înşişi făcători de legi. Prin urmare OUG-ul guvernului e apă de ploaie pentru candidaţii filantropi care luptă pentru emanciparea prostimii oferindu-i o pungă de făină, o sticlă de ulei sau o găleată… Făina şi uleiul sunt de fapt ingrediente esenţiale în reţeta culinară pe care v-o propun azi şi care minciunele se cheamă… Ce curios: unii zic că tot aşa se  numesc şi promisiunile candidaţilor…

Eu însă o să vă descriu cum se prepară minciunelele alea bune şi comestibile, iar nu cele ce ni le bagă pe gât politicienii  zi de zi, indiferent că e sau nu campanie electorală. Deci pentru nişte minciunele adevărate aveţi nevoie de 2 pahare jumate de făină, 3 gălbenuşuri de ou, o lingură de zahăr, două linguri de coniac sau rom o lingură de smântână, un sfert de linguriţă de sare, o juma’ de pahar cu lapte şi cam un sfert de kil de grăsime pentru prajit. Având la îndemână toate aceste ingrediente, procedaţi în felul următor: amestecaţi laptele, smântâna, gălbenuşurile, zahărul pudră şi sarea, adăugaţi coniacul sau romul şi, turnând treptat făina, frământaţi cu mâna un aluat puţin mai moale decât cel pentru tăiţei. În loc de lapte şi smântână puteţi pune 2 linguri unt, cum credeţi că iese mai ieftin… După ce aluatul e gata întindeţi o foaie subţire ca pentru tăiţei (asta se presupune că trebuie să ştiti cum arată o foaie pentru tăiţei), şi tăiaţi fâşii late de vreo 4 cm şi lungi de vreo 10-12 cm, în formă de romburi. Pe fiecare bucăţică, la mijloc, faceţi o incizie lungă de vreo 4 cm şi treceţi prin acea deschizătură un colţ al fiecărei bucăţi formând o fundă. Dacă nu vă plac romburile cu fundiţe puteţi tăia aluatul în formă de rozete. Faceţi cerculeţe de diferite mărimi cu o formă crestată pe margini, le puneţi unele peste altele şi le apăsaţi la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregătit îl prăjiţi în grăsime încinsă. Minciunelele prăjite le scoateţi apoi cu furculiţa din grăsime, le puneţi pe o sită sau pe o hârtie şi le pudraţi cu zahăr vanilat sau aromat cu coajă rasă de lămâie. Aceste minciunele se pot servi cu cafea, cu ceai sau cu ce ai şi sunt mult superioare surogatelor oferite cu atâta generozitate de politicieni…

Adaptare după o reţetă preluată de pe www.gustos.ro. Imagine preluată de pe www.reteteinimagini.ro

Bucătăria pentru hoţi

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes